Teknoloji

Oyun oynarken dolandırıcıların tuzağına düşmeyin

Dijital dünyanın en eğlenceli alanlarından biri de online oyunlardır. Her yaşa hitap eden online oyun dünyası aynı zamanda büyük bir ekonomi de oluşturmaktadır. Siber böcekler bu dünyada gelir elde etmek için tuzaklar kurar ve farklı dolandırıcılık formülleri kullanır. Siber güvenlik şirketi ESET, bir oyuncunun hesaplarını kötü niyetli kişilerden korumak için kullanabileceği güvenlik ipuçlarını paylaştı.

Oyun dünyasında en çok korkulan şeylerden biri, oyun içinde hızlı bir şekilde bir seviye geçmek, karakterine daha fazla yeterli ekipman ya da ek görünüm almak istediğinde kullanıcıdan para talep eden mikro işlemlerdi. Günümüzde bu sorun hem çok oyunculu hem de tek oyunculu oyunlarda ortaya çıkıyor. Bu, kötü niyetli bireylerin oyunculardan yararlanmaları için daha fazla fırsat anlamına gelir. Çevrimiçi oyunlarda, oyun içi sohbet veya sesli servisler aracılığıyla oyuncular arasındaki iletişim, dolandırıcılıkla her yerde karşılaşılmasına katkıda bulunur. Genellikle bu konumlar, dolandırıcılarla kurbanları arasındaki ilk temas noktasını temsil eder ve bu, oyunların doğası gereği yalnızca yetişkinleri değil çocukları da etkileyebilir.

para avı

Siber suçlular, çevrimiçi oyunları, kullanıcı verilerini çalıp satarak veya banka hesap bilgilerini vermeleri için oyuncuları kandırarak gelir elde etmenin bir yolu olarak kullanır. Ancak fidye yazılımları, virüsler ve truva atları da hedef oyuncuları tespit etmek ve onlardan para almaya çalışmak için kullanılır. Bu konuda en değerli fırsat sanal para, skin, silah ve benzeri nesnelerdir. Çünkü birçok oyun geliştiricisi bunları farklı fiyatlara satıyor ve bazı skinler gücünden dolayı yüzlerce dolar veya daha fazlasına satılabiliyor. Bir dolandırıcı, çevrimiçi bir oyunda kolayca bir hesap oluşturabilir ve ardından söz konusu öğeleri satın almak için çalınan kredi kartı bilgilerini kullanabilir. Hesap tamamen dolduğunda, hesabı önemli fiyatlara satabilir. Bazı hesaplar, sanal nesneleri gerçek para birimiyle değiştirerek binlerce dolara satılabilir.

Kale saldırı altında

Çevrimiçi oyunlar, kullanıcı hesabı güvenliği için çeşitli savunma seviyeleri kullanır. Ancak birikmiş oyun içi puanlar veya para gibi kişisel hesap bilgileri, oyuncunun çevrimiçi oyun mağazalarında sahip olabileceği çeşitli lisanslar, telefon numaraları, adres, e-postalar ve elde edilecek finansal bilgiler, hesap ele geçirme olayları nedeniyle hala oluşabilir. gelir. Tek gereken zayıf bir şifre. Bu şekilde hesabınız hacklenebilir. Özellikle daha güçlü parolalar seçmek veya daha güvenli bir parola yöneticisi kullanmak yerine her zaman aynı zayıf parolaları kullanıyorsanız. Tüm bunlara ek olarak, birçok oyunun ek kimlik doğrulama teknikleri kullanmadığı veya sağlayıcının şifreleri açığa çıkaran bir veri ihlaline maruz kalabileceği sorunlar da olabilir.

dostça aldatmaca

Belki de çevrimiçi dünyada daha az bilinen dolandırıcılıklardan biri, arkadaş canlısı dolandırıcılıktır. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde, e-ticaretle uğraşanlar 11,8 milyar dolara varan kayıplar bildirdi. Bu durum mikro süreçler nedeniyle artan bir sorun haline gelmiştir. Dostça dolandırıcılık, bir çocuk örneğin bazı özel dış görünümler veya oyun içi para birimi almak için uygulama içi satın almalar yaparak ebeveynlerinin kredi kartlarını kullandığında ortaya çıkar. Ebeveyn bunun farkında olmayabilir ve banka hesabındaki harcamalara, bankaya veya oyun şirketine itiraz edebilir.

Özel promosyonlar

Kötü niyetli kişiler ayrıca ücretsiz özel ürünler ve sosyal medyadaki oyun zamanı promosyonları gibi sahte promosyon malzemeleri aracılığıyla kimlik bilgilerini ele geçirmeyi severler. Kişisel bilgilerinizi almak ve hatta belki de size kötü amaçlı yazılım sunmak için sizi bir web sitesine yönlendirir!

Bir oyuncu kendini korumak için ne yapabilir?

ESET uzmanları, bir oyuncunun hesabını ve oyun süresini kötü niyetli kişilerden korumak için kullanabileceği güvenlik ipuçlarını paylaştı.

  • Güçlü bir parola kullanın. Kolay kelime ve sayı kombinasyonlarından uzak durmaya çalışın. Bunları özel karakterlerle, büyük harflerle karıştırın veya daha karmaşık ama yine de daha akılda kalıcı bir alternatif parola deneyin.
  • Çok faktörlü kimlik doğrulama kullanın – Bir hesabın güvenliğini sağlamak için Microsoft Authenticator veya Authy gibi tek seferlik bir kod oluşturucu kullanan ek bir kimlik doğrulama prosedürü zorunludur.
  • Oyun içeriğini oyun içinden satın almaya çalışın. Satın alma işleminizi oyunun kendi mağazasından veya resmi bir satıcı aracılığıyla yapmaya çalışın, finansal bilgilerinizi dolandırıcılara vermeyin.
  • Ücretsiz hediyelere inanmayın. Bazı oyunlarda oyun içinde ücretsiz ikramlar verilebilir ancak bazıları hesap bilgilerinizi isteyen dolandırıcıların işi olabilir. Her zaman hediyenin resmi olarak onaylanmış bir kaynak tarafından verildiğini kontrol edin.
  • Hesap bilgilerinizi asla başkalarına vermeyin. Bu tavsiye özellikle World of Warcraft’ta sık sık tekrarlanır: Bir oyun yöneticisi veya geliştiricisi, özellikle çevrimiçi bir oyunda asla kredi kartı numaranızı veya banka bilgilerinizi istemez.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberbuharkent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu